Нашите Автори

Дарина Милушева

Дарина Милушева учи графичен дизайн, трета година в НБУ. Тя е автор на логото на студентската медия New Blog 4U. Нейният проект е избран сред повече от петдесет предложения на студенти. Хобито й е да рисува, дигитално и на хартия. Когато завърши образованието си, Дарина иска да се занимава с моушън дизайн.

Дарина Милушева

Йоан Кантарджиев

Йоан Кантарджиев е човек с много интереси, чийто амбиции „стигнат до небето“, по неговите думи. Той е първокурсник от програма „Кино и телевизия“ на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ на НБУ. Йоан смята, че киното и визуалните изкуства дават възможност на човек да изрази себе си по уникален начин и му помагат да развие творческото си мислене и да стане по-добра версия на себе си. Той е целенасочен и с усет към детайла. Успява да види интересното от света през фото и видеообектива. На фона на сериозния подход към образованието и работата, Йоан не пропуска да отбележи, че чувството за хумор е едно от най-важните качества, които човек трябва да притежава.

Ивона Георгиева

Ивона Георгиева учи „Връзки с обществеността“, първа година в НБУ и иска да се развива в сферата на комуникациите. Активна е още от ученическите си години, обича да се включва в различни проекти. Занимавала се е с театър, дебати, доброволчески дейности. Доставя ѝ удоволствие да се среща с различни и нови хора, да чете, да учи езици и да обогатява знанията си постоянно. Ивона е видеорепортер в студентската медия „New Blog 4U“.

Калоян Златев

Калоян Златев е студент в I-ви курс, специалност „Кино и телевизия“ на департамент  „Кино, реклама и шоубизнес“ в НБУ. Той е почитател на баскетбола, редовно посещава двубоите от вътрешното първенство на България и следи изявите на Александър Везенков отвъд океана. Калоян обича да плува, да слуша музика, да се разхожда в града или в планината. Негово любимо занимание е монтирането на видеосъдържание, което в последно време все повече изглежда като негова мечтана професия. Разказва, че като ученик в гимназията често сглобявал материали за удоволствие, но с течение на времето разбрал, че желанието му е да се развива изцяло в тази сфера. Почнал да учи техники, практикувал все повече и трупал опит.  Хората край него виждали прогреса му и го подкрепяли. Днес вече му поверяват все по-сложни задачи, с които Калоян допълнително израства.  В момента той работи като монтажист в студентската медия, продължава да се развива и да практикува хобито си, като се надява някой ден това да стане негова професия.

Мартин Деков

Мартин Деков е първокурсник от програма „Кино и телевизия“ на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“ на НБУ. Хобито му е фотография, както лентова така и дигитална. Обича да чете и да гледа филми. Заклет меломан е, колекционира винилови плочи. Мартин участва като доброловец във фестивали, като най-любим му е Международния фестивал за късометражни филми „Карантината“.  Иска да работи като оператор.

Милена Караколева

Милена Караколева е цветна картина, която вплита в себе си креативност, прозорливост и целенасоченост. Студентка в бакалаварска програма “Реклама”, тя изработва рекламните визии на медията “New Blog 4U”. Нейна страст е да създава графични изображения, но това не я спира да запретне ръкави и да изцапа ръцете си с бои. Готова и в очакване на приключенията, които ще ѝ поднесе бъдещето.

Никол Червенкова

Никол Червенкова e второкурсничка в специалност „Българистика“ в НБУ.  Тя е репортер в студентската медия „New Blog 4U“. Има интерес към писането и редактирането на онлайн текстово съдържание. Фотографията й е хоби, което й доставя истинско удоволствие. Завършила е два професионални курса по фотография със сертификат от PhotoSchool. През погледа на камерата вижда красотата на места, към които очите на останалите са затворени. Харесва й и да създава описателни текстове на снимките, които прави. След като завърши образованието си иска да работи като репортер или редактор, и да надгради знанията от следването си.

Ния Пантева

Ния Пантева е студентка II-ри курс „Политически науки“ в НБУ. Тя е бохем с афинитет към силните преживявания и проблемните ситуации. Автор и водещ на подкаста „Ъндърграунд“, в който представя различни, странни и екстравагантни гости. Разговорите с тях имат за цел да извадят слушателя от скучното и клиширано ежедневие.

Селин Ариф

Селин Ариф учи в департамент „Българистика“ на НБУ. Още като тийнейджър печели
първа награда в националния литературен конкурс „Млад писател“ (София, 2017) и се
класира втора в поетичния конкурс „Петя Дубарова“ (Бургас, 2018). Тази година със
стихотворението си …. става втора в поетичния конкурс за стих или писмо до любим
човек (Бургас, 2024).

Писането е най-голямата й страст. Селин казва, че когато целия ти живот е от думи,
понякога забравяш да не живееш само на думи.

Симон Михайлова

Симон Михайлова учи „Реклама“ в НБУ. Рекламата е нейната страст и образованието в сферата й доставя голямо удоволствие. Симон е креативен и целеустремен човек. Тя създава визията на рекламните стикери за студентската медия „New Blog 4U“. Извън академичните задачи, Симон с радост се потапя в своите хобита. Походите в планината са начин да избяга от ежедневието и да се свърже с природата. Фотографията е другото й хоби. Казва, че обича да запечатва моменти от живота, емоциите на хората около нея и красотата, която ни заобикаля.

Велизар Велев

Велизар Велев е първокурсник в специалност “Финанси” в НБУ. Той е репортер в студентската медия “NewBlog4U”. Има интерес към писането на икономически и политически статии. Хобито му е да чете книги за личностно развитие и такива с икономическа насоченост, както и да се социализира и да пробва нови неща.

Веселина Георгиева

Веселина Георгиева учи графичен дизайн и майнър – уеб дизайн и графична реклама в НБУ. Тя е част от Студентския съвет на университета. Професионалният й опит е изграден от участия в обучения, младежки парламент, организация на събития и инициативи, както и изготвяне на дизайни по проекти към Националната програма за младежта и Министерството на младежта и спорта. В сферата на дизайна, очаквайте от нея иновативна визуална идентичност, близка до младите хора. Веселина обича да пътува, да снима и не на последно място да пише стихове или дълбоки размисли по различни теми.